اصفهان، خیابان امام خمینی، شهرک صنعتی امیرکبیر، خیابان عطاالملک، فاز 8

0

سبد خرید

لاستیک مقاوم در برابر اشعه ماوراء بنفش

لاستیک مقاوم در برابر اشعه ماوراء بنفش
مهر و موم های لاستیکی از مواد انعطاف پذیر مانند لاستیک ساخته می شوند. با این حال، قبل از انتخاب مهر و موم برای درخواست خود، باید مطمئن شوید که الزامات را برآورده می کند. به عنوان مثال، برخی از مواد لاستیکی در برابر آب و هوا مقاوم نیستند. بنابراین، آنها به مرور زمان خراب می شوند و تجهیزات شما را ناامن می کند.

خوشبختانه، این مقاله به عنوان راهنمای نهایی شما برای لاستیک مقاوم در برابر اشعه ماوراء بنفش عمل می کند. این بررسی می کند که چگونه اشعه ماوراء بنفش بر لاستیک تأثیر می گذارد و شما را در انتخاب مواد مناسب مقاوم در برابر اشعه ماوراء بنفش برای نیازهای خود راهنمایی می کند. برای باز کردن این دانش ارزشمند به خواندن ادامه دهید!

شایگان لاستیک، با بیش از یک دهه تجربه در عرصه طراحی و تولید انواع قطعات لاستیکی و پلیمری در ابعاد و متریال های مختلف و استفاده از جدیدترین اطلاعات این صنعت و دارا بودن کادر فنی مجرب، ضمن رعایت کلیه استانداردهای جهانی بهترین قیمت اورینگ لاستیکی ، قیمت دیافراگم لاستیکی ، قیمت بوش لاستیکی ، قیمت کوپلینگ لاستیکی ، قیمت پکینگ لاستیکی و قیمت ضربه گیر لاستیکی را برای شما فراهم کرده است.

 

اشعه UV چیست؟

اشعه ماوراء بنفش به طور طبیعی از خورشید رخ می دهد. اگرچه طول موج اشعه ماوراء بنفش 100 تا 400 نانومتر است ، پرتوهای UVA با طول موج 315 تا 400 نانومتر بیشتر تشعشعات رسیده به زمین را تشکیل می دهند. اشعه ماوراء بنفش به سلامت انسان آسیب می رساند و باعث سرطان پوست، آفتاب سوختگی و آسیب به سیستم ایمنی می شود.

متأسفانه، از آنجایی که قرار گرفتن در معرض اشعه ماوراء بنفش برای انسان مضر است، برای الاستومرها نیز مضر است. ازن و اشعه ماوراء بنفش ازن نه تنها به طور طبیعی ایجاد می شود، بلکه می تواند در مواردی مانند محفظه های بیرونی که معمولاً تجهیزات الکتریکی را در خود جای می دهند نیز تولید شود. قرار گرفتن در معرض اشعه ماوراء بنفش همچنین می تواند برای طول عمر یک جزء مضر باشد و منجر به ترک خوردن یا از هم پاشیدگی شود.

 

چگونه خورشید بر لاستیک تأثیر می گذارد؟

خورشید اشعه ماوراء بنفش ساطع می کند که بر خواص لاستیک تأثیر می گذارد. اشعه ماوراء بنفش به طور مولکولی به لاستیک حمله می کند و زنجیره های مونومر را ضعیف می کند و می شکند. مواد لاستیکی می توانند تحت تأثیر قرار گرفتن مداوم در معرض اشعه ماوراء بنفش قرار گیرند، زیرا ساختار مولکولی مواد را تحت تأثیر قرار می دهد که باعث تجزیه یا تخریب آن می شود. از این رو، تابش مانع از فرآیند پلیمریزاسیون می شود .

اثرات خورشید بر لاستیک شامل از دست دادن انعطاف پذیری و کشسانی، ایجاد ترک، متلاشی شدن و از بین رفتن خزه است. از دیگر محصولات خورشید روی لاستیک می توان به محو شدن و خراب شدن رنگ اشاره کرد.

هنگامی که یک محصول یا جزء در معرض نور مستقیم خورشید قرار می گیرد، دمای داخلی آن را می توان به بیش از 60 درجه سانتی گراد افزایش داد و این چرخه حرارتی می تواند فشرده سازی را در بسیاری از مواد تسریع کند. برای کاربردهای در فضای باز و کاربردهایی که در معرض اشعه ماوراء بنفش یا ازن قرار دارند باید ماده مناسبی در نظر گرفته شود.

 

چگونه نور UV بر تغییرات فیزیکی و شیمیایی در لاستیک تأثیر می گذارد؟

بسته به ساختار مولکولی آن، وقتی لاستیک تجزیه می شود، می تواند سخت یا نرم شود. نور فرابنفش خواص شیمیایی لاستیک را در فرآیند سخت شدن زنجیره یا بریدگی زنجیره تغییر می دهد.

سخت شدن زنجیره زمانی اتفاق می‌افتد که رادیکال‌های آزاد تولید شده توسط پرتوهای فرابنفش و اکسیژن با هم ترکیب شوند و پیوندهای متقابل جدیدی را تشکیل دهند. سپس این اتصالات عرضی انعطاف لاستیک را کاهش می دهد و باعث سخت شدن می شود. فرآیند سخت شدن زنجیره ای شبیه به لاستیک نیتریل و استایرن-بوتادین-استایرن است . این نوع از لاستیک از فرآیند اتصال عرضی که در آن زنجیره‌های پلیمری یک مولکول واحد را تشکیل می‌دهند، تشکیل شده‌اند.

از سوی دیگر، فرآیند بریدگی زنجیره ای در ترکیبات لاستیکی که از طریق پلیمریزاسیون تشکیل شده اند، رخ می دهد. این فرآیند به تدریج باعث تخریب و نرم شدن مواد لاستیکی می شود. پلیمریزاسیون شامل پیوند چند مونومر برای ایجاد یک پلیمر است. ایزوپرن و لاستیک های طبیعی پلیمر هستند. از این رو آنها بیشتر در معرض بریدگی زنجیره هستند.

توجه به این نکته مهم است که پلیمرهایی مانند EPDM نیز می توانند تحت بریدگی زنجیره ای و اتصال متقابل قرار گیرند. با این وجود، چون واکنش‌های پیوند متقابل غالب‌تر هستند، احتمال سخت شدن پلیمر در طول زمان بیشتر است.

 

لاستیک مقاوم در برابر اشعه ماوراء بنفش چیست؟

لاستیک مقاوم در برابر اشعه ماوراء بنفش یک ماده لاستیکی مقاوم در برابر اثرات اشعه ماوراء بنفش (UV) از جمله نور خورشید است. با این حال، قرار گرفتن در معرض اشعه ماوراء بنفش بر ساختار مولکولی پلیمرها تأثیر می گذارد و آنها را تجزیه یا تخریب می کند. در نتیجه، این مواد محو می شوند، انعطاف پذیری خود را از دست می دهند و متلاشی می شوند.

مواد دیگری مانند Buna-S (SBR)، Buna-N (نیتریل)، لاستیک طبیعی و ایزوپرن مصنوعی نسبتاً سریع در معرض اشعه ماوراء بنفش تجزیه می شوند. سیلیکون و لاستیک EPDM دو ماده بهتر مقاوم در برابر اشعه ماوراء بنفش هستند که به صورت تجاری در دسترس هستند.

با این وجود، در مواجهه با نور مستقیم خورشید، مواد مقاوم در برابر اشعه ماوراء بنفش خواص مکانیکی خود از جمله استحکام، سختی و کشش را حفظ می‌کنند. با این حال، توجه به این نکته ضروری است که همه انواع لاستیک مقاومت در برابر اشعه ماوراء بنفش ندارند.

 

مزایای لاستیک مقاوم در برابر اشعه ماوراء بنفش چیست؟

لاستیک مقاوم در برابر اشعه ماوراء بنفش، ایده آل برای قرار گرفتن در معرض آفتاب و آب و هوا، دارای دوام، پایداری و کارایی است. به خواندن ادامه دهید تا مزایای اساسی را با هم کشف کنید – بیایید کشف کنیم!

  • مقاومت در برابر آب و هوا: لاستیک مقاوم در برابر اشعه ماوراء بنفش برای استفاده در فضای باز مناسب است زیرا می تواند در برابر نور UV و قرار گرفتن در معرض ازن مقاومت کند. در نتیجه، در فضای باز، شکل، کشسانی یا خواص مکانیکی خود را از دست نمی دهند.
  • دوام: خواص مقاومتی لاستیک مقاوم در برابر اشعه ماوراء بنفش باعث دوام آنها می شود. بنابراین، واشرها و درزگیرهای ساخته شده از لاستیک مقاوم در برابر اشعه ماوراء بنفش، در درازمدت باعث صرفه جویی در هزینه ها می شوند، زیرا بدون ساییدگی یا پاره شدن، برای مدت طولانی دوام می آورند.
  • پایداری حرارتی: لاستیک مقاوم در برابر اشعه ماوراء بنفش پایداری در دمای بالا نیز دارد. از آنجایی که انواع مختلفی از لاستیک های مقاوم در برابر اشعه ماوراء بنفش وجود دارد، پایداری حرارتی آنها متفاوت است. با این وجود، همه آنها برای کاربردهای با حرارت بالا مناسب هستند.
  • خواص برگشتی: لاستیک مقاوم در برابر UV همچنین دارای استحکام کششی و مقاومت فشاری عالی است. بنابراین، آنها پس از قرار گرفتن در معرض مجموعه های فشرده سازی دارای خواص برگشتی هستند .
لاستیک مقاوم در برابر اشعه ماوراء بنفش

لاستیک مقاوم در برابر اشعه ماوراء بنفش

 

انواع مواد مقاوم در برابر اشعه ماوراء بنفش چیست؟

اگرچه انواع مختلفی از لاستیک وجود دارد، اما همه آنها در برابر اشعه ماوراء بنفش مقاوم نیستند. اغلب اوقات، این شرایط به الاستومری با مقاومت شیمیایی عالی، خواص فیزیکی و مقاومت در برابر دمای بالا نیاز دارند. مواد لاستیکی که می توانند در برابر اشعه UV مقاومت کنند عبارتند از:

  • فلورالاستومر
  • پلی اورتان
  • لاستیک EPDM
  • لاستیک سیلیکونی
  • لاستیک بوتیل
  • نئوپرن
  • HNBR
  • CSM

فلورالاستومر (Viton®)

ویتون یک لاستیک مصنوعی بر پایه فلوروکربن است. این ماده علاوه بر خواص مقاوم در برابر اشعه ماوراء بنفش، مقاومت شیمیایی بسیار خوبی نیز دارد. ویتون همچنین می تواند دمای مداوم بین 26- تا 230 درجه سانتیگراد را تحمل کند. برای استفاده متناوب در محیط های با دمای بالا، ویتون می تواند تا دمای 260 درجه سانتیگراد را تحمل کند. از دیگر خواص ویتون می توان به مقاومت در برابر روغن معدنی، سوخت و مواد مصنوعی اشاره کرد. سیالات هیدرولیک

مطالب مرتبط:  مزایا و کاربردهای سیلیکون رسانا

فلوئوروالاستومر در فرآیند تولید چندین محلول اورینگ، واشر و آب بندی استفاده می شود. مهر و موم های ساخته شده از ویتون به دلیل خواص شیمیایی و فیزیکی آن قابل اعتماد هستند. این ماده لاستیکی برای ساخت مهر و موم خودرو، مهر و موم هوا فضا، پمپ ها و شیرآلات ایده آل است.

پلی اورتان

پلی اورتان یک ماده مصنوعی است که از زنجیره های پلیمرهای آلی تشکیل شده است. این ترکیب علاوه بر مقاومت در برابر اشعه ماوراء بنفش، دارای استحکام کششی و مقاومت سایشی عالی نیز می باشد. علاوه بر این، از آنجایی که پلی اورتان مقاومت بسیار خوبی در برابر هوا دارد، برای کاربردهای خارج از منزل مناسب است. حتی در مواجهه با ازن نیز می تواند عملکرد خوبی داشته باشد. از دیگر خواص پلی یورتان می توان به ظرفیت باربری بالا، انعطاف پذیری و مقاومت در برابر پارگی اشاره کرد.

علاوه بر این، پلی یورتان در دماهای بین -30 درجه سانتیگراد تا 110 درجه سانتیگراد به خوبی عمل می کند. این ماده یک عایق الکتریکی عالی است و محکم به چندین ماده می چسبد. پلی اورتان در آب، گریس و روغن نیز پایدار است.

پلی اورتان به تولید الاستومرها، درزگیرها، پوشش ها و چسب ها کمک می کند. آنها همچنین برای یاتاقان های توپ، چرخ های ماشین، چرخ های قرقره و غلتک های نقاله مناسب هستند.

لاستیک EPDM

EPDM مخفف مونومر اتیلن پروپیلن دی ان است. لاستیک EPDM در برابر گرما و اشعه ماوراء بنفش مقاوم است و مقاومت بسیار خوبی در برابر ازن دارد. علاوه بر این، لاستیک EPDM در برابر اسیدها، مواد شیمیایی، مواد قطبی و بخار مقاوم است. همچنین دارای مقاومت شیمیایی خوبی است، محدوده دمایی لاستیک EPDM بین -40 درجه سانتیگراد تا 121 درجه سانتیگراد برای اعمال حرارت مداوم است. برای قرار گرفتن در معرض متناوب با دمای بالا، لاستیک EPDM می تواند حداکثر دمای 135 درجه سانتیگراد را تحمل کند.

لاستیک فوم EPDM یک ماده خام بسیار مقاوم در برابر آب و هوا است که باعث می شود این لاستیک فوم در برابر اشعه UV و ازن بسیار مقاوم باشد. لاستیک EPDM بسیار انعطاف پذیر و بادوام است. بنابراین از آن برای ساخت آب بندی پنجره ها و درب ها در وسایل نقلیه استفاده می شود. علاوه بر این، این ترکیبات لاستیکی مصنوعی به ساخت شیلنگ های سیستم خنک کننده و پوشش های غیر لغزنده کمک می کند.

سیلیکون

سیلیکون یکی دیگر از لاستیک های مصنوعی مقاوم در برابر اشعه ماوراء بنفش است. سیلیکون دارای مقاومت عالی در برابر حرارت و ازن، پایداری دی الکتریک بالا و مقاومت در برابر دماهای شدید و بسیاری از روغن ها، مواد شیمیایی و حلال ها است. سیلیکون در دماهای بالا و پایین به خوبی عمل می کند. این ماده انعطاف پذیری بسیار خوبی در دماهای پایین دارد و در برابر دمای بین -55 درجه سانتیگراد تا 204 درجه سانتیگراد مقاومت بالایی دارد. از دیگر خواص سیلیکون می توان به عایق حرارتی و الکتریکی، مقاومت کششی بالا و مقاومت عالی در برابر مجموعه های فشاری اشاره کرد.

ترکیبات لاستیکی سیلیکونی به طور گسترده برای ساخت اورینگ لاستیکی ، ضربه گیر لاستیکی، دیافراگم لاستیکی، واشر ، مهر و موم مواد غذایی و عایق های الکتریکی استفاده می شود .

لاستیک بوتیل

لاستیک بوتیل مصنوعی است و مقاومت بسیار خوبی در برابر آب و هوا به ویژه در برابر نور مستقیم خورشید دارد. علاوه بر مقاومت در برابر دمای بالا، این ماده دارای مقاومت شیمیایی خوب، مقاومت در برابر سایش، مقاومت در برابر پارگی و مقاومت در برابر آب است. بنابراین، لاستیک بوتیل برای کاربردهایی با بخار یا ازن مناسب است. علاوه بر این، لاستیک بوتیل در برابر گاز مقاوم است. این ماده زیست سازگار است و در برابر مواد شیمیایی قلیایی و اسیدی مقاوم است. لاستیک بوتیل دارای طیف وسیعی از دمای لاستیک UV بین -45 درجه سانتیگراد و 121 درجه سانتیگراد است. در دماهای بالاتر، لاستیک بوتیل دارای ویژگی های میرایی کاهشی است.

لاستیک بوتیل در کاربردهایی که نیاز به نفوذپذیری گاز کم دارند مفید است. بنابراین، از این ماده برای ساخت لاستیک‌های بدون تیوب، واشر، حلقه‌های اورینگ و شیلنگ‌ها استفاده می‌شود. همچنین ماسک های گاز و مواد ضد آب مانند مخازن و آسترهای حوضچه را می سازد.

نئوپرن

نئوپرن یکی دیگر از لاستیک های مصنوعی مقاوم در برابر اشعه ماوراء بنفش است. این ماده ضد آب و همچنین در برابر خوردگی مقاوم است. علاوه بر این، به دلیل پایداری حرارتی عالی، نئوپرن در دمای مداوم بین -40 درجه سانتیگراد تا 120 درجه سانتیگراد انعطاف پذیر باقی می ماند. نئوپرن همچنین مقاومت شیمیایی و مقاومت سوخت خوبی دارد. علاوه بر این، این ماده بادوام است و مقاومت خوبی در برابر پارگی دارد.

نئوپرن برای تولید واشر، فنر، سیم و کابل و پایه های انعطاف پذیر استفاده می شود.

HNBR

HNBR مخفف لاستیک نیتریل هیدروژنه است. این ترکیبات لاستیکی دارای خواص فیزیکی و شیمیایی عالی هستند که آنها را برای چندین کاربرد مناسب می کند. اگرچه HNBR مقاومت در برابر اشعه ماوراء بنفش دارد، اما به اندازه سیلیکون یا ویتون در برابر اشعه ماوراء بنفش مقاوم نیست. از دیگر خواص مکانیکی خوب HNBR می توان به مجموعه فشاری خوب، استحکام کششی و مقاومت در برابر سایش آن اشاره کرد. علاوه بر این، این پلیمر مصنوعی می تواند محدوده دمایی وسیعی بین -30 درجه سانتیگراد تا 150 درجه سانتیگراد را تحمل کند.

HNBR با آب سرد و گرم سازگار است. همچنین برای استفاده با سوخت، اسیدها، قلیاها و الکل مناسب است. HNBR در صنعت خودرو مفید است و برای کاربردهایی مانند واشر و مهر و موم در صنعت نفت و گاز ایده آل است.

CSM

CSM، همچنین به عنوان Hypalon شناخته می شود ، یک پلیمر مصنوعی با مقاومت عالی در برابر اشعه ماوراء بنفش و آب و هوا است. این ماده در برابر اسید و قلیایی مقاوم است و آن را به یک ماده ایده آل برای کاربردهای پردازش شیمیایی تبدیل می کند. علاوه بر این، CSM دارای خواص مقاومت در برابر سایش عالی و نفوذپذیری گاز کم است. محدوده دمایی ایده آل برای CSM بین -40 درجه سانتیگراد تا 121 درجه سانتیگراد است.

CSM برای استفاده در کاربردهای الکتریکی مناسب است. علاوه بر این، از این ماده برای ساخت مهر و موم های استاتیک، سیم و کابل و قطعات خودرو استفاده می شود.

لاستیک مقاوم در برابر اشعه ماوراء بنفش

لاستیک مقاوم در برابر اشعه ماوراء بنفش

 

بهترین لاستیک مقاوم در برابر اشعه ماوراء بنفش چیست؟

پس از بررسی خواص لاستیک های مختلف مقاوم در برابر UV موجود در بازار، تفاوت آنها آشکار است. به عنوان مثال، برخی از لاستیک ها می توانند دمای بالاتر را تحمل کنند، در حالی که برخی از آنها در برابر مواد شیمیایی خشن و سایش مقاوم تر هستند.

در نتیجه، بهترین قطعی وجود ندارد. درعوض، بهترین لاستیک مقاوم در برابر اشعه ماوراء بنفش، لاستیکی است که با کمترین هزینه برای کاربرد شما مناسب است.

 

مواد لاستیکی مقاوم در برابر اشعه ماوراء بنفش در کجا استفاده می شود؟

میزان تخریب احتمالی در اثر قرار گرفتن در معرض اشعه ماوراء بنفش بستگی به این دارد که آیا قطعه به طور جزئی یا دائم در معرض نور خورشید قرار می گیرد. مواد مقاوم در برابر اشعه ماوراء بنفش معمولاً برای کاربردهای داخلی مورد نیاز نیستند. لاستیک مقاوم در برابر اشعه ماوراء بنفش در چندین کاربرد شامل نور خورشید یا قرار گرفتن در معرض آب و هوا استفاده می شود.

این نوع لاستیک با حفظ خواص فیزیکی و شیمیایی خود می تواند در برابر نور UV مقاومت کند. برخی از کاربردهای لاستیکی مقاوم در برابر اشعه ماوراء بنفش عبارتند از اورینگ ، مهر و موم، واشر و شیلنگ. این لاستیک همچنین برای تولید چرخ های اتومبیل، درزگیر پنجره ها و درها، پمپ ها و سوپاپ ها استفاده می شود.

مطالب مرتبط:  راهنمای جامع نوار لاستیکی: انواع، کاربردها و نکات

از دیگر کاربردهای لاستیک مقاوم در برابر اشعه ماوراء بنفش می‌توان به ماسک‌های گاز، لاستیک‌های بدون تیوب، بلبرینگ‌ها و غلتک‌های نوار نقاله اشاره کرد.

 

لاستیک مقاوم در برابر اشعه ماوراء بنفش چه محافظتی در برابر اشعه خورشید ارائه می دهد؟

خورشید پرتوهای فرابنفش ساطع می کند که به پیوندهای کربنی در لاستیک حمله می کند. بنابراین، مواد لاستیکی آلی مانند لاستیک طبیعی و لاستیک نیتریل مستعد حمله ازن و اشعه ماوراء بنفش هستند. این به دلیل پیوندهای کربنی در ساختار پلیمری آنها است.

از سوی دیگر، لاستیک های مقاوم در برابر اشعه ماوراء بنفش مانند EPDM، سیلیکون و ویتون دارای ساختارهای ستون فقرات اشباع شده هستند. این ساختارها، در نتیجه، لاستیک را از تأثیر اشعه خورشید محافظت می کنند. بنابراین، این مواد لاستیکی خواص فیزیکی و شیمیایی خود را حتی با قرار گرفتن در معرض طولانی مدت در کاربردهای فضای باز حفظ می کنند.

 

آیا لاستیک طبیعی در برابر اشعه ماوراء بنفش مقاوم است؟

خیر. اشعه ماوراء بنفش ساختار مولکولی لاستیک طبیعی را از بین می برد و تخریب می کند. در نتیجه، تغییری در خواص فیزیکی و شیمیایی مواد ایجاد می شود. علاوه بر این، اشعه ماوراء بنفش لاستیک را می شکافد، آن را ضعیف می کند و باعث از دست دادن انعطاف پذیری آن می شود.

میزان تخریب لاستیک طبیعی در اثر قرار گرفتن در معرض اشعه ماوراء بنفش به اندازه قرار گرفتن در معرض و قسمتی که در معرض منبع تابش قرار می گیرد بستگی دارد.

 

آیا لاستیک ولکانیزه در برابر اشعه ماوراء بنفش مقاوم است؟

لاستیک ولکانیزه از لاستیک طبیعی استحکام بیشتری دارد. این نوع لاستیک از عمل آوری لاستیک با گوگرد، شتاب دهنده ها و فعال کننده ها برای بهبود خواص آن تولید می شود. در نتیجه، فرآیند ولکانیزاسیون به لاستیک استحکام کششی، مقاومت عالی در برابر آب و هوا و کشش می‌دهد. با این حال، اگرچه لاستیک ولکانیزه نسبت به لاستیک طبیعی مقاومت بیشتری در برابر اشعه ماوراء بنفش دارد، اما به اندازه سایر مواد لاستیکی مقاوم در برابر اشعه ماوراء بنفش دارای خواص مقاوم در برابر اشعه ماوراء بنفش نیست .

 

آیا همه لاستیک های مصنوعی در برابر اشعه ماوراء بنفش مقاوم هستند؟

مواد لاستیکی مقاوم در برابر اشعه ماوراء بنفش که قبلاً مورد بحث قرار گرفت همگی لاستیک مصنوعی هستند. با این وجود، این بدان معنا نیست که تمام مواد لاستیکی مصنوعی در برابر اشعه ماوراء بنفش مقاوم هستند. به عنوان مثال، لاستیک نیتریل و استایرن بوتادین (SBR) مصنوعی هستند اما در برابر اشعه ماوراء بنفش مقاوم نیستند. با این وجود، این لاستیک ها دارای خواصی هستند که آنها را برای ساخت شیلنگ ها، تسمه ها، لوله ها، لاستیک ها و قطعات الکتریکی مناسب می کند.

به عنوان مثال، لاستیک نیتریل، مقاومت عالی ارائه می دهد و همه کاره و قابل اعتماد است. لاستیک دارای مقاومت فشرده سازی عالی است و در برابر نفت خام، روغن های نفتی و آب نسبتاً مقاوم است. در نتیجه، لاستیک نیتریل برای کاربردهای همه منظوره از جمله ساخت تسمه های V، مهر و موم روغن، مهر و موم هیدرولیک دینامیک و واشر مناسب است.

علاوه بر این، SBR بادوام، انعطاف پذیر است و به سرعت جمع نمی شود. این لاستیک در برابر آب مقاوم بوده و سایش بالایی دارد. SBR در چندین کاربرد از جمله ساخت قطعات خودرو، لاستیک خودرو و زیره کفش مفید است.

خواص کلی انواع لاستیک

جدول زیر شامل نمای کلی از رایج ترین انواع ترکیبات لاستیکی برای مقاومت در برابر اشعه ماوراء بنفش و آب و هوا و نگه داشتن در فضای باز است. در نتیجه، انتخاب یکی که مناسب برنامه شما باشد آسانتر است.

موادسختی (ساحل A)مقاومت اسیدیمقاومت در برابر روغنمقاومت در برابر سایشمقاومت در برابر دما (درجه سانتیگراد)مقاومت در برابر اشعه ماوراء بنفش
ویتون60-90مقاومت عالی در برابر اسیدهای معدنیخوب تا عالیعالی-23 تا 230عالی
لاستیک پلی اورتان80-95مقاومت خوب در برابر اسیدهای رقیقعالیعالی-30 تا 110خوب
EPDM30 – 90مقاومت خوبی در برابر اسیدهای رقیق، قلیایی ها و کتون ها داردفقیرخوب-40 تا 121عالی
سیلیکون20-80مقاومت خوبی در برابر اسیدها به جز اسید سولفوریک و اسید هیدروفلوئوریکمقاومت عالی در برابر روغن در دماهای بالاخوب-55 تا 204عالی
لاستیک بوتیل40-90مقاومت عالی در برابر اسیدها، قلیاها و گازهافقیرعالی-45 تا 121خوب
نئوپرن20-95مقاومت خوب در برابر اسیدهای معدنی کمی و اسیدهای آلیعالیخوب-40 تا 120خوب
نئوپرن20-95مقاومت خوب در برابر اسیدهای معدنی کمی و اسیدهای آلیعالیخوب-40 تا 120خوب
HNBR 40 – 100 مقاومت عالی در برابر اسیدهای رقیق عالی خوب -30 تا 150 نسبتا خوب40 – 100مقاومت عالی در برابر اسیدهای رقیقعالیخوب-30 تا 150نسبتا خوب
CSM40-95مقاومت بسیار خوبی در برابر اسیدهای اکسید کنندهخوبعالی-40 تا 121عالی
لاستیک طبیعی30-95برای اسیدهای معدنی خوب استفقیرخوب-29 – 104فقیر
لاستیک نیتریل20-95برای رقیق کردن اسیدها خوب استعالیعالی-56 – 121نمایشگاه
SBR 30 – 95 مناسب برای رقیق کردن اسیدهای معدنی ضعیف عالی -51 – 121 ضعیف30 – 95برای رقیق کردن اسیدهای معدنی خوب استفقیرعالی-51 – 121فقیر

چگونه مقاومت لاستیک در برابر اشعه ماوراء بنفش را آزمایش کنیم؟

نور ماوراء بنفش می تواند لاستیک را تخریب کند، ترک بخورد یا محو شود. بنابراین، آزمایش مقاومت لاستیک در برابر اشعه ماوراء بنفش به دانستن میزان مقاومت آن لاستیک در برابر اشعه ماوراء بنفش بدون به خطر انداختن یکپارچگی کمک می کند.

هنگام آزمایش لاستیک، قرار گرفتن در معرض غلیظ 96 ساعته در معرض اشعه ماوراء بنفش به شناخت پایداری UV کمک می کند. لاستیک هایی که می توانند این دوره آزمایش را تحمل کنند، به عنوان مقاوم در برابر اشعه ماوراء بنفش طبقه بندی می شوند.

در طول آزمایش، نمونه‌های لاستیک را در یک کابینت تست UV قرار دهید و آنها را برای مدت طولانی در معرض اشعه UV قرار دهید. تسترهای قوس زنون می توانند نور ماوراء بنفش تولید کنند که نور خورشید را به دقت تکرار می کند.

بهتر است نمونه ها را در فواصل زمانی مثلاً دو ساعته بررسی کنید و نتایج را به دقت اندازه گیری و ثبت کنید.

 

معایب مواد مقاوم در برابر اشعه ماوراء بنفش

اگرچه تمام لاستیک های مقاوم در برابر اشعه ماوراء بنفش دارای مزایایی هستند، اما دارای معایبی نیز هستند. این معایب شامل موارد زیر است؛

ویتون: این ماده لاستیکی با کتون ها، اسیدهای آلی، آمین ها و حلال های استر ناسازگار است. علاوه بر این، اگرچه Viton برای کاربردهای با حرارت بالا مناسب است، این ماده در برابر شعله مقاوم نیست. در دمای بیش از حد بالا، مواد لاستیکی تجزیه شده و هیدروژن فلوراید آزاد می کند. متأسفانه هیدروژن فلوراید سمی است و مجاری تنفسی را تحریک می کند. علاوه بر این، در دماهای کم، ویتون سخت شده و غیر قابل انعطاف می شود.

پلی اورتان: این لاستیک در برابر آب مقاوم نیست و دوام کمتری دارد. علاوه بر این، آنها در دمای بالا قابل اشتعال هستند و بخارات سمی را آزاد می کنند که به سلامت انسان و محیط زیست آسیب می رساند. یکی دیگر از معایب پلی اورتان این است که اکثر حلال ها به آنها حمله می کنند. علاوه بر این، ایزوسیانات ها، یک ماده سمی، در تولید پلی یورتان نقش دارند.

مطالب مرتبط:  چرا از لاستیک سیلیکونی استفاده کنیم؟

EPDM: این نوع لاستیک بی اثر است و چسبیدن به آن را دشوار می کند. علاوه بر این، لاستیک EPDM مقاومت نسبتاً ضعیفی در برابر حلال‌های غیر قطبی و سوخت‌های مبتنی بر نفت دارد. در نتیجه، این لاستیک برای کاربردهای پتروشیمی نامناسب است.

سیلیکون: این لاستیک به دلیل تطبیق پذیری آن در چندین کاربرد گران است. یکی دیگر از معایب آن، قدرت پارگی ضعیف آن است. علاوه بر این، سیلیکون ممکن است در مواجهه با بنزین یا الکل واکنش ضعیفی نشان دهد. قرار گرفتن در معرض گوگرد یا لاتکس نیز ممکن است از پخت سیلیکون جلوگیری کند.

لاستیک بوتیل: این لاستیک در برابر روغن های نفتی مقاوم نیست. علاوه بر این، پردازش لاستیک بوتیل دشوار است. بنابراین هزینه بر است.

نئوپرن: اگرچه نئوپرن یک ماده همه کاره است، اما گران است. از دیگر معایب نئوپرن می توان به مقاومت ضعیف آن در برابر هیدروکربن های خاص، اسیدهای اکسید کننده، استرها و کتون ها اشاره کرد. علاوه بر این، این ماده لاستیکی مقاوم در برابر آب نیست و برای استفاده به عنوان عایق الکتریکی مناسب نیست.

HNBR: از معایب HNBR می توان به مقاومت ضعیف آن در برابر حلال های آلی قطبی و روغن های معطر اشاره کرد. مواد لاستیکی همچنین دارای مقاومت ضعیف در برابر شعله و خواص الکتریکی ضعیف هستند.

CSM: Hypalon در دماهای پایین انعطاف پذیری ضعیفی دارد. این ماده همچنین مقاومت ضعیفی در برابر مجموعه های فشرده سازی دارد و آن را برای کاربردهای آب بندی دینامیکی نامناسب می کند. علاوه بر این، CSM به دلیل مقاومت ضعیف در برابر سوخت برای کاربردهای خودرویی مناسب نیست.

 

دلایل دیگر خراب شدن لاستیک چیست؟

علاوه بر اشعه ماوراء بنفش، عوامل دیگر لاستیک را تخریب می کنند. به عنوان مثال، دماهای بالا، رطوبت بالا و نیروهای مستقیم فیزیکی لاستیک را تخریب می کنند. سایر عوامل تخریب کننده لاستیک عبارتند از استرس، گازهای آلاینده و اکسیژن.

توجه به این نکته ضروری است که این عوامل تمام مواد لاستیکی را به یک اندازه تجزیه نمی کنند. برخی از مواد لاستیکی مقاومت بهتری نسبت به سایرین دارند.

 

چگونه از خراب شدن لاستیک جلوگیری کنیم؟

صرف نظر از مواد، لاستیک به مرور زمان خراب می شود. شایع ترین علل زوال عبارتند از اشعه ماوراء بنفش، اکسیژن و قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی. قرار گرفتن در معرض این عوامل می تواند باعث انقباض و انبساط زنجیره های لاستیکی شود و منجر به آسیب شود.

خوشبختانه، می‌توانید با نگه‌داشتن درزگیر لاستیکی و محصول در فضای خنک، خشک و بدون اکسیژن، روند زوال را کاهش دهید . اگر مهر و موم لاستیکی شما در حال حاضر علائم آسیب دیده است، می توانید آن را با استفاده از

  • تمیز کردن ناحیه اطراف مهر و موم. اطمینان حاصل کنید که سایت عاری از خاک و آب است
  • پاک کردن زباله های سخت شده
  • برای احیای مهر و موم از یک نرم کننده لاستیکی استفاده کنید. اطمینان حاصل کنید که دستورالعمل های استفاده از نرم کننده را دنبال می کنید
  • از یک سوهان برای پاک کردن نواحی آسیب دیده استفاده کنید و سپس نرم کننده را مجدداً برای بازیابی مهر و موم استفاده کنید

 

هنگام انتخاب لاستیک مقاوم در برابر اشعه ماوراء بنفش چه عواملی باید در نظر گرفته شود؟

این مقاله هشت نوع لاستیک مقاوم در برابر اشعه ماوراء بنفش را بررسی کرده است. اگرچه همه آنها دارای خواص مقاومتی در برابر اشعه ماوراء بنفش هستند، اما ذکر این نکته ضروری است که همه آنها برای کاربردهای یکسان مناسب نیستند. به عنوان مثال، سطوح مقاومت در برابر UV برای هر نوع لاستیک متفاوت است. بنابراین، اجازه دهید قبل از انتخاب لاستیک مقاوم در برابر اشعه ماوراء بنفش، به عوامل دیگری که باید در نظر گرفته شوند، نگاهی بیندازیم.

1. درجه قرار گرفتن در معرض

قرار گرفتن دائمی لاستیک در معرض نور خورشید با قرار گرفتن در معرض گاه به گاه متفاوت است. درجه قرار گرفتن در معرض در تعیین بهترین لاستیک مقاوم در برابر UV برای کاربرد شما بسیار مهم است.

2. ضخامت لاستیک

همه انواع لاستیک های مقاوم در برابر اشعه ماوراء بنفش با ضخامت یکسان موجود نیستند. اگر به لاستیک بسیار ضخیم‌تری برای کاربرد خود نیاز دارید، باید یکی را انتخاب کنید که با مشخصات شما مطابقت داشته باشد.

3. سختی

سختی به نام طول سنج ساحلی نیز شناخته می شود . لاستیک‌هایی با دوام‌سنج‌های کوچک به سختی لاستیک‌هایی با محدوده طول‌سنج وسیع‌تر نیستند. با این حال، قبل از انتخاب یک لاستیک مقاوم در برابر اشعه ماوراء بنفش، سختی را در نظر بگیرید زیرا این ویژگی برای اعمال فشار و فشار ضروری است.

توجه به این نکته مهم است که مقیاس های مختلف سختی مواد لاستیکی را اندازه گیری می کنند. به عنوان مثال، مقیاس سختی Shore A سختی لاستیک را اندازه گیری می کند. اندازه گیری از نرم و انعطاف پذیر تا پیچیده بدون انعطاف پذیری متغیر است.

4. دما

تمام لاستیک های مقاوم در برابر اشعه ماوراء بنفش دارای محدوده دمایی خاصی هستند. هنگام انتخاب یک لاستیک مقاوم در برابر اشعه ماوراء بنفش، دمای کاربرد خود و محدوده دمای داخلی لاستیک را در نظر بگیرید. اگر دمای برنامه شما از محدوده لاستیک انتخابی شما بیشتر شود، لاستیک ذوب می شود و می سوزد. در بین تمام لاستیک های مقاوم در برابر اشعه ماوراء بنفش، سیلیکون دارای بالاترین محدوده دما است.

5. مقاومت در برابر روغن

اگرچه همه کاربردها به روغن نیاز ندارند، اما هنوز هم توجه به مقاومت روغن لاستیک مقاوم در برابر اشعه ماوراء بنفش ضروری است. این به این دلیل است که روغن می تواند به شدت لاستیک را تخریب کند. با این حال، لاستیک های مقاوم در برابر روغن به ویژه در صنعت خودروسازی مفید هستند. نمونه هایی از لاستیک های مقاوم در برابر روغن عبارتند از Neoprene و Viton.

6. مقاومت در برابر سایش

آیا برنامه شما به اقدامات مکانیکی از جمله خراش دادن یا مالش نیاز دارد؟ اگر بله، انتخاب لاستیک مقاوم در برابر اشعه ماوراء بنفش با خواص عالی در برابر سایش بسیار مهم است. با این حال، توجه به این نکته ضروری است که همه انواع لاستیک دارای سطح یکسانی از مقاومت در برابر سایش نیستند.

7. مقاومت در برابر اسید

اگرچه همه کاربردها به اسید نیاز ندارند، قبل از انتخاب یک لاستیک مقاوم در برابر اشعه ماوراء بنفش، توجه به مقاومت اسیدی ضروری است. این به این دلیل است که اسید تقریباً به همه انواع لاستیک حمله می کند. و اگر کاربرد شما به محلول های بسیار اسیدی نیاز دارد، همیشه مقاومت لاستیکی را در نظر بگیرید. به عنوان مثال، Viton در برابر برخی از مواد شیمیایی سوزاننده مقاوم است اما در برابر اتیل اترها و استون مصون نیست.

 

نتیجه

 اشعه ماوراء بنفش اثرات مخربی بر لاستیک دارد. نور باعث تغییرات فیزیکی و شیمیایی از جمله کاهش جرم می شود. با این حال، لاستیک مقاوم در برابر اشعه ماوراء بنفش می تواند شرایط آب و هوایی را تحمل کند. بنابراین، می‌توانید از آن‌ها در برنامه‌های فضای باز استفاده کنید. سیلیکون ، EPDM و Viton برخی از بهترین مواد مقاوم در برابر UV در بازار هستند. قبل از انتخاب یک ماده لاستیکی که مناسب کاربرد شما باشد، سختی، سایش، روغن و مقاومت اسید را در نظر بگیرید.

 

چرا قطعات لاستیکی را از شایگان لاستیک بخریم؟

شایگان لاستیک متخصص در تولید قطعات لاستیکی برای عملکردهای مختلف است. اگر می خواهید واشر، مهر و موم، واشر یا غلتک سفارشی ایجاد کنید، در خدمت شما هستیم. شما می توانید از طیف وسیع و گسترده ای از مواد مقاوم در برابر اشعه ماوراء بنفش برای برآوردن نیازهای قالب گیری لاستیکی خود انتخاب کنید. علاوه بر این، ما راه حل های آب بندی عالی را با قیمت های رقابتی ارائه می دهیم. برای کمک بیشتر در مورد واشرهای سفارشی برای کاربردهایی که نیاز به مقاومت در برابر اشعه ماوراء بنفش و ازن دارند، همین امروز با ما تماس بگیرید .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط

درباره ما

شایگان لاستیک، طراح و تولیدکننده تمامی قطعات لاستیکی مطابق استانداردهای جهانی و نیز استفاده از بهترین متریال روز دنیا با کادری مجرب آمادگی تولید و عرضه انواع دیافراگم ها در سایزها و ضخامتهای مختلف مطابق درخواست شما مشتریان گرامی می باشد.شایگان لاستیک، با بیش از یک دهه تجربه در عرصه طراحی و تولید انواع قطعات لاستیکی و پلیمری در ابعاد و متریال های مختلف و استفاده از جدیدترین اطلاعات این صنعت و دارا بودن کادر فنی مجرب، ضمن رعایت کلیه استانداردهای جهانی و با هدف پیشرفت و توسعه صنعت کشور توانسته گام بزرگی در این راه بردارد.

دسترسی سریع